Bibliotheek (digitaal)

Complete Catalogus

Hieronder vind je je complete catalogus van onze bibliotheek; meer dan 2000 genealogische boeken, documenten, publicaties e.d. Een deel hiervan is digitaal beschikbaar, maar niet alles! Een deel kan of mag niet worden gescand. Dus een bezoek aan de bibliotheek kan nog steeds noodzakelijk zijn. Overweeg je een bezoek aan de bibliotheek? Kijk dan hier voor meer informatie zoals openingstijden, locatie e.d.
 

Het kastnummer geeft aan waar in de bibliotheek een bepaald boek kan worden gevonden. Dat geldt echter niet voor de nummers die beginnen met DIG-xxx. Dit zijn boeken die alleen digitaal beschikbaar zijn en niet in de fysieke bibliotheek zijn te vinden.
 

Digitale bestanden

In 2013 is een groot deel van de boeken en publicaties uit de bibliotheek door vrijwilligers gescand en gedigitaliseerd. In de catalogus zijn deze boeken in de kolom "Gescand" van een vinkje voorzien. Als VVG-lid kun je op deze wijze de boeken op eenvoudige wijze sorteren, doorzoeken en raadplegen. Een zeer beperkt aantal boeken is ook voor niet-leden doorzoekbaar.


Inzien of aanvragen

Door in de catalogus op één van de boeken te klikken, wordt de detailpagina geopend met meer informatie. Als daar staat dat het boek kan worden ingezien, kun je het boek direct downloaden en lezen (zowel bij Gescand als Online een vinkje). Boeken die al wel zijn gescand maar die - in verband met het ruimtebeslag - nog niet zijn "opengezet", kun je aanvragen (Gescand: een vinkje; Online: geen vinkje). Na aanvraag stellen we het boek dan beschikbaar en kun je het alsnog inzien. Om een boek te kunnen aanvragen, moet je wel lid zijn en zijn ingelogd! 
 

Door te klikken op één van de termen in de gele balk, kun je de betreffende kolom alfabetisch en oplopend sorteren. Door nogmaals te klikken wordt aflopend gesorteerd.

Algemeen