Bibliotheek (digitaal)

Aanzienlijk vlek in 't Stichtse

Boekbespreking

Voor onze bibliotheek ontvingen van de schrijver de heer D. van Manen, oud-gemeentesecretaris van Veenendaal, het boek "Aanzienlijk Vlek in 't Stichtse", Kroniek van de Veenendaalse samenleving tot 1840.

De kroniek begint in 777 op blz. 5 en gaat door tot 1840 op blz. 336. In het boek is een overzicht van geraadpleegde archieven. Een index op familienamen, patronymica, bijnamen, plaats- en buurtnamen, alsmede namen van huizen, landerijen en straten en tot slot een index op onderwerpen. Daarnaast bevat het boek aparte opnamen van afbeeldingen tussen de blz. 186 en 187. Doordat er in het boek veel jaartallen vermeld worden met geschiedkundige vermeldingen, worden reeds in het geheugen weggevallen oorlogen weer boven water getoverd. In 1761 is er een leuk stukje over de bakkers, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de Stichtse en de Gelderse bakkers van Veenendaal.

Iemand die iets aan voorouders in Veenendaal heeft, moet het boek minstens raadplegen. De Vereniging Veluwse Geslachten prijst zich gelukkig met dit boekwerk in haar bibliotheek. BvdE.
 

Auteur
Manen, D.van
Kast
3.3.38
Jaar
2001
Pagina's
370
Plaats
Veenendaal
Locatie
WV
Datum
Medio 2001
Nummer
1

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top