Bibliotheek (digitaal)

Genealogie en familiegeschiedenis van Overbeek

Boekbespreking

Een genealogie in ringband met als titel  van Overbee[c]k  deel 1 Generatie 1 tot 5 - van heden tot ca 1800, samengesteld door ons lid, De heer Anton J. van Overbeek, Het Welpelo 49, 7586 De OverdinkeI.

Het boekwerk omvat 358 bladzijden en is ingedeeld in 30 hoofdstukken, elk bevattende een gedeelte kwartierstaat of parenteel. Het bevat de kwartieren, Overbeek-Blokzijl, Overbeek-Hoedemaker, OverbeekWezenberg, Hoedemaker-Oltheten, Overbeek-Kemerink, Wezenberg-Strunk, Wezen berg-van Hoorn, Huis in 't Veld-van Hoorn, Hoedemaker-Borgonjen, Oltheten-Hofhuis, Overbeek-Mentink, Kemerink-van den Beid, Kemerink-Bouwmeester, Wesenberg-Rietberg, van Hoorn-Klomp, Hoedenmaker-Borgonjen, Hoedemaker-Hoogland, Kistenmaker-Hoogland, Borgonjen-Hoegen, OlthetenHuiskamp en Hofhuis-Paauwen. Het geheel is verder voorzien van een Index op plaatsnaam en een Index op naam. Als bijlagen zijn nog aanwezig, een parenteel Overbeek, een parenteel Wezenberg, een parenteel hoedemaker en een parenteel Oltheten. De kwartierstaatjes zijn in grafische vormgeving, wat het gemakkelijk maakt te lezen; het geheel bevat verder fotokopieen van aktes der burgerlijke stand en kerkelijke doop- en trouw-inschrijvingen en foto's van personen en gebouwen. Ook zijn diverse geografische kaartjes aanwezig, zodat te zien is waar de personen woonden.

Het kan als een aanwinst voor de bibliotheek van Veluwse Geslachten gezien worden en bevat veel informatie voor leden, die met de genoemde families verwant zijn. Vol belangstelling zien wij uit naar deel 2. AV.

 

Auteur
Overbeek, Anton J.van
Kast
2.2.19
Jaar
2003
Pagina's
358
Plaats
Epe
Locatie
OV
Datum
01-12-2003
Nummer
1

 

Als lid kun je dit document aanvragen,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top