Publicaties digitaal

Bekijk of koop ze

Digitale publicaties

Bladzijde uit DTB OosterbeekWij hebben een unieke verzameling van meer dan 400 publicaties. De meeste publicaties zijn transcripties van de Doop-, Trouw-, Lidmaten- en Begraafregisters (de zogenaamde DTB-boeken) van vrijwel alle Veluwse plaatsen. Daarnaast zijn er publicaties zoals Overzichten aangenomen geslachtsnamen, Lijsten van weerbare mannen, Kwartierstatenboeken, Schiltschattingen, Herengoederen, etc.
 

Kopieën van de originele DTB-boeken van Veluwse plaatsen worden door het Gelders Archief beschikbaar gesteld via hun website. Maar daarmee zijn deze bronnen over het algemeen nog steeds moeilijk te ontcijferen. Vrijwilligers die in staat zijn deze documenten te lezen, hebben in de loop van de jaren - aan de hand van het Witte Vlekken Plan - veel DTB-boeken omgezet naar “normale tekst” (het zogenaamde transcriberen). 

Alle publicaties zijn voor jou als lid direct en gratis toegankelijk: een unieke en onmisbare bron bij je genealogisch onderzoek. Ook als niet-lid kun je publicaties downloaden, maar dan tegen betaling van een gering bedrag. Per publicatie zijn de mogelijkheden en prijzen aangegeven.


De publicaties staan standaard gesorteerd op nummer. Door te klikken op "Nummer", "Titel" of "Auteur" in de gele balk kun je de sortering wijzigen en de gewenste kolom alfabetisch oplopend of aflopend sorteren.

Algemeen

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top