Bibliotheek (digitaal)

Schaarsbergen van Zypendaal tot Kemperheide

Samenvatting

Schaarsbergen, het dorp op de zuidwal van de Veluwe, kent een rijke historie. De oudste tekenen van menselijk leven dateren al van meer dan honderdduizend jaar geleden. Ook de laatste paar honderd jaar blijkt het gebied ten noorden van Arnhem zich op een speciale manier te ontwikkelen.

De Werkgroep Historie Schaarsbergen is lange tijd bezig geweest met het verzamelen van zeer uiteenlopend materiaal dat betrekking heeft op de geschiedenis van het dorp en zijn omgeving. Foto's, briefkaarten, brieven, verhalen, kaarten, alles wat maar enigszins te maken had met de geschiedenis van deze omgeving en haar bewoners deed daartoe dienst. Het ene gegeven lokte de zoektocht naar het volgende weer uit. Veel (oud-)Schaarsbergers hebben vaak spontaan een bijdrage geleverd door priv├ę-foto's en documenten uit hun "oude doos" ter beschikking te stellen, ondanks hun gehechtheid eraan.

Uiteindelijk heeft de Dorpsraad van Schaarsbergen ter gelegenheid van haar vijfentwintigjarig jubileum dit boekje aan haar inwoners en andere geïnteresseerden aangeboden.
 

Auteur
Floor, Frederiks cs
Kast
1.3.46
Jaar
2002
Pagina's
87
Plaats
Arnhem-Schaarsbergen
Locatie
VZ
Datum
Medio 2002

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top