Bibliotheek (digitaal)

Oldebroek in en rond de twintigste eeuw

Oldebroek, in en rond de twintigste eeuw is een boek, dat handelt over de historische ontwikkelingen en gebeurtenissen van een subregio van de Noord-Veluwe, van Hatternerbroek tot 't Harde en van Noordeinde tot de Knobbel en van de Romeinse tijd tot de eenentwintigste eeuw. Het boek volgt een zodanige lijn per kern en buurtschap, dat de overeenkomsten herkenbaar zijn, maar ook de enorme verschillen in leefwijze, ontwikkeling en tijdbalk.
 

De brede belangstelling voor het dagelijkse leven van vroeger, hoe de mensen de kost verdienden en de sociale samenhang zijn allemaal aspecten die de revue passeren. Het erfgoed dat de bewoners uit het verre en meer nabije verleden hebben nagelaten vraagt om bestudering en beschrijving. Wij voegen er meteen aan toe, dat er nog veel te bestuderen valt. De geschiedschrijving bloeit, en gaat niet meer alleen over het nationale verleden en het wereldgebeuren, maar richt zich juist in het bijzonder op de regionale historie of de eigen stad of het eigen dorp en wij hebben met dit boek ingehaakt op deze trend.
 

Het boek is verluchtigd met fotografische, getekende en geschilderde afbeeldingen. De opzet van het boek is het vastleggen van de geschiedenis voor zover wij die kennen en relevant vinden, en een bron van onderwerpen die vragen om bestudering en beschrijving.
 

Auteur
Flier, H. (onder redactie van)
Kast
3.1.54
Jaar
2005
Pagina's
158
Plaats
Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde, 't Noordeinde, 't Harde, 't Loo, de Voskuil, Mulligen, Bovenveen en andere buurtschappen.
Locatie
NV
Datum
31-03-2006

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top