Bibliotheek (digitaal)

Familieboek Hoeve Harderwijk

Boekbespreking

Dit familieboek bevat vijf verschillende parentelen van deze familie.

  • a. Huge Derricks (Hougen) Hij wordt geboren rond 1520 en is schepen te Nijbroek. Hij heeft twee zoons, Willem en Jan. In 1670 wordt een van hun nakomelingen, Jan Jansen Hoegen / Huigen / Hoeve te Terwolde geboren. Hij trouwt met Willemtje Gerrits en hun zoon Jan trouwt met Margrieta Hendricks Top te Elburg. Het paar vestigt zich te Elburg en uit hen komt de familie Hoeve, tak Elburg. Een tweede zoon, Gerrit, trouwt met Gerritje Willems uit Nunspeet en voor de tweede maal met Metje Jacobs Beekman te Nunspeet. Van deze zoon Gerrit stammen de families Hoeve en Hoeven te Harderwijk af.
  • b. Gerrit Jans Hoeve met als nageslacht de Hoeven te Harderwijk, Ermelo-Harderwijk en USA en de familie Hoeve.
  • c. Johan ten Hoeve met zijn zoon Lambert Jansen ten Hoeve, geboren ca. 1585 te Epe. Hij trouwt met Bette Wychmans en krijgt met haar vijf kinderen. Hij trouwt voor de tweede maal met Geertghen Egberts en krijgt nog wee twee kinderen.
  • d. Niesjen Gerrits Hoeve uit Nunspeet, geboren in 1731 en getrouwd met Hendrik Klaassen van Niers. Hun kinderen gaan zich naar de moeder, Hoeve(n) noemen.
  • e. Hendrik Gerritsen Hoeve. Hij trouwt in 1772 te Ermelo met Jannetje Borren. Deze parenteel bevat familienamen als Bossenbroek, Brandsen, van den Brink, Elbertsen, Foppen en Petersen.
Auteur
Veldhuis, Albert
Kast
3.5.29
Jaar
2007
Plaats
Harderwijk
Locatie
WV
Datum
21-06-2007
Nummer
1

 

Als lid kun je dit document aanvragen,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top