Bibliotheek (digitaal)

Zeven eeuwen Van de Sandt

Boekbespreking

Van ons lid drs. M.A.J. van de Sandt uit Breda kregen we een present-exemplaar van dit familieboek. Waarvoor onze hartelijke dank.

Het 336 bladzijden tellende boek ziet er zowel wat de inhoud als wat opmaak betreft, fantastisch uit. De stamboomoverzichten en de vele kadertjes met speciale onderwerpen zijn in bruin afgedrukt met zwarte letters. Voor onze oudere lezers zal dit helaas wat problemen opleveren bij het lezen. De oorsprong van de familie ligt in Rees, in Duitsland maar rond 1500 vinden we Evert van de Sandt al als schepen in Arnhem en later als burgemeester in Hattem. Zijn nakomelingen vormen later een belangrijke familie in het Gelderse. De Spaansgezinde Otto van den Sandt, behorend tot de Ridderschap van de Veluwe, speelt een belangrijke rol in Harderwijk waar hij in de 16e eeuw zowel drost als hopman van het Spaanse garnizoen was.

Een tweede tak van de familie Van de Sandt strijkt in de tweede helft van de 19e eeuw neer in Elst in de Betuwe. De schrijvers behandelen nu de familie per familietak. Achtereenvolgens komen de Elster, Dordtse, Deldense en Indische tak aan de beurt.De vele voetnoten worden achterin het boek per hoofdstuk verklaard. Een uitgebreide index maakt het zoeken gemakkelijk.
 

Auteur
Sandt, Max van de en Sandt, Casper van de
Kast
2.3.10
Jaar van uitgifte
2011
Pagina's
336
Plaats
Harderwijk
Regio
Noord-Veluwe
Datum invoer
12-10-2011

 

Als lid kun je dit document aanvragen,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top