Bibliotheek (digitaal)

Een huis op stelten? De geschiedenis van een Veluws geslacht

Inleiding

Na een aantal jaren van speurwerk naar de herkomst van de familie Opstelten meende ik voldoende materiaal verzameld te hebben om een en ander vast te leggen in een "familieboek". Van diverse leden van deze familie kreeg ik allerlei herinneringen aan hun voorouders ter inzage, waarvoor ik hen mijn bijzondere dank betuig. Verder heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de verzamelingen van het CBG te 's Gravenhage, het Gemeente archief van Slburg en diverse andere Gemeente- en Rijksarchieven.
Het geslacht Opstelten/ van Stelten is van protestantse origine, afkomstig van de Veluwe. De stamvader is een Heimerijek Teunis die in 1672 te Heerde trouwde met Hilligje Jans. Zij waren toen bekend onder patronym. Omstreeks 1730 werd voor het eerst in Eiburg de familienaam Op Stelten aanbetroffen. Uiteindelijk zijn hieruit de familienamen Opstelten en Van Stelten voort gekomen. Bij de volkstelling van 1947 woonden er 59 personen met de naam Opstelten en 87 met de naam Van Stelten in ons land.
Een familieboek als dit kan nooit volledig zijn. De auteur houdt zich dan ook aanbevolen voor aanvullingen en verbeteringen van de inhoud.
 

Auteur
Bakker, R.G.J.
Kast
2.4.61
Jaar
1991
Pagina's
118
Plaats
Elburg-Doornspijk
Locatie
NV
Datum
Medio 1998
Nummer
1

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top