Het Veluwse Geslacht Pannekoek, onder deze titel verscheen er een boekwerk uit de serie van E. de Jonge. Het is samengesteld door E. de Jonge, J. Pannekoek, H.F. Pannekoek en L. Overduin. Het boekwerk telt 159 pagiana's, rijkelijk voorzien van foto's, illustraties en opmerkelijk veel bronvermeldingen. Het is niet voorzien van een index, wel een namenlijst achterin. Het is verdeeld in de volgende hoofdstukken:
- Het oudste geslacht Pannekoek, hiervan is reeds sprake in de 13e eeuw.
- Het Apeldoornse geslacht Pannekoek, met afstammingsreeksen, ook bevindt zich in het boek een afbeelding van het familiewapen, dat op deze takken betrekking heeft. Deze tak begint met een Willem Pannekoick, geb. ca. 1440, waarvan afstammelingen schout van Apeldoorn zijn geweest, alsmede sommige takken papiermaker. Dit gedeelte van het boek begint op blz. 14 en loopt door tot blz.86.
- Het Nijbroeker geslacht Pannekoek begint op blz. 87 en loopt door tot blz. 128. Beginnend met een Jan Pannekoek geb. ca. 1630. Een aansluiting met de Apeldoornse tak is tot op heden niet aangetoond.
- Een familie Pannekoek uit Epe, beginnend met een Rijk Pannekoek, geb. ca. 1710, geen verband nog aangetoond met de eerder besproken takken; bi z. 129 ti m 136.
- Nog een tak uit Epe, beginnend met David Pannekoek, geb. ca. 1690/1700, hiervan is ook geen verband met de eerder besproken takken aangetoond. Dit hoofdstuk loopt van blz. 137 t/m blz. 142.
- Het Noord-Veluwse geslacht Pannekoek. Dit hoofdstuk begint op blz. 143 t/m 152, beginnend met Maurits Peters Pannekoeck, geb. ca. 1420, deze tak is uitgestorven.
- Van blz. 153 t/m 156 het Betuwse geslacht Pijnnekoek, waarvan de oudste vermelding is Wynalt Pannekoeck in 1466.
Dit boek is voor mensen die bezig zijn met een geslacht Pannekoek op de Veluwe een boek wat men zeker moet bezitten, mede door de vermelding van de bronnen. BvdE.