Bibliotheek (digitaal)

Het Veluws geslacht Van der Haar en Van Essen

Boekbespreking

G. van der Haar sr. & G van der Haar jr. 1983. Genealogie van het Veluws geslacht Van der Haar/van Essen. Bilthoven/Utrecht, 309 p. De samenstellers van dit boek schonken onze verenigingsbibliotheek een exemplaar van hun boek.

Dit boek, dat werd samengesteld door vader en zoon. De naam van der Haar gaat terug naar 'De Haar' te Olst. Het wapen is een sprekend wapen: het toont ons drie haarpennen en het helmteken een tweebekshaarhamer. Met deze gebruiksvoorwerpen kon men een zicht haren. De stamvader is Wijnand van der Haar, ged. Twello 16-12-1714. Zijn ouders zijn Hendrik Gerrits en Maria Cornelis en zijn grootvader heet Gerrit Gerrits, die te Wilp leefde. Wijnand heeft drie zonen, die zich van der Haar noemen en een die zich van Essen noemt. Zij zijn de stamvaders van de takken van der Haar en de tak van Essen.

Dit boek zit bomvol gegevens en is overvloedig geillustreerd met foto's van de familieleden. Een index op de persoonsnamen siert het slot van dit prachtige familieboek. Onze dank aan de samenstellers. ACZ.
 

Auteur
Haar, G. van der
Kast
1.1.54
Jaar
1983
Pagina's
309
Datum
Medio 1998

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top