Bibliotheek

Algemene informatie

Sinds de oprichting van de Vereniging Veluwse Geslachten in november 1975 is door schenking en aankoop een unieke bibliotheek opgebouwd van meer dan 2000 boeken en publicaties. De bibliotheek is voor leden en belang­stellenden toegankelijk en is gehuisvest in de studiezaal van het Gemeentearchief van Barneveld. De studiezaal/bibliotheek is geopend van 09.00 tot 16.30 uur op dinsdag t/m donderdag (mits dit geen feestdag betreft). 
 

In verband met de heersende corona-epidemie kan het zijn dat er beperkingen gelden voor een bezoek aan de studiezaal. Neem daarom eerst contact op met het Gemeentearchief om te horen of bezoek op dat moment mogelijk is.


Adres Gemeentearchief Barneveld:

  • Raadhuisplein 2
  • 3771 ER Barneveld

Op maandagmiddagen tussen 13.30 en 16.00 uur is de bibliothecaris normaliter aanwezig op de studiezaal. Hij staat bezoekers graag terzijde bij hun genealogische zoektocht. I.v.m. corona geldt wel een beperking van maximaal 3 personen. Daarom is voorlopig alleen bezoek op afspraak mogelijk. Wil je er zeker van zijn dat de bibliothecaris aanwezig is en er nog ruimte is voor een extra bezoeker, stuur dan vooraf even een e-mail naar bibliotheek@veluwsegeslachten.nl.


In de studiezaal kunnen - naast de boekenverzameling - ook onze CD’s en Dvd’s met genealogische gegevens worden geraadpleegd op de daar aanwezige computers. Tevens zijn onze publicaties in te zien en te koop. Kopieën kunnen tegen het in het archief geldende tarief worden gemaakt. Bijkomend voordeel: je kunt tevens gebruik maken van het aanbod van het Barnevelds Gemeentearchief.

Wil je alvast een idee hebben wat er zoals is te vinden in de bibliotheek, klik dan door naar onze Digitale bibliotheek.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top