Bibliotheek

Algemene informatie

Sinds de oprichting van de Vereniging Veluwse Geslachten in november 1975 is door schenking en aankoop een unieke bibliotheek opgebouwd van meer dan 2000 boeken en publicaties. De bibliotheek is voor leden en belang­stellenden toegankelijk en is gehuisvest in de studiezaal van het Gemeentearchief van Barneveld. De studiezaal is geopend van 09.00 tot 16.30 uur op dinsdag t/m donderdag (mits dit geen feestdag betreft).
 

In verband met de afgekondigde maatregelen tegen het coronavirus is de studiezaal van het Gemeentearchief tot nader order gesloten.


Adres Gemeentearchief Barneveld:

  • Raadhuisplein 2
  • 3771 ER Barneveld

Op de dinsdagen van de even weken zijn tussen 9.30 uur en 13.30 uur vrijwel altijd vrijwilligers van de Vereniging aanwezig in de studiezaal. Zij staan bezoekers graag terzijde bij hun genealogische zoektocht. Kom je van ver en wil je er zeker van zijn dat je een vrijwilliger aantreft, stuur dan vooraf even een e-mail naar info@veluwsegeslachten.nl.


In de studiezaal kunnen - naast de boekenverzameling - ook onze CD’s en Dvd’s met genealogische gegevens worden geraadpleegd op de daar aanwezige computers. Tevens zijn onze publicaties in te zien en te koop. Kopieën kunnen tegen het in het archief geldende tarief worden gemaakt. Bijkomend voordeel: je kunt tevens gebruik maken van het aanbod van het Barnevelds Gemeentearchief.

Wil je alvast een idee hebben wat er zoals is te vinden in de bibliotheek, klik dan door naar onze Digitale bibliotheek.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top