Bibliotheek (digitaal)

Van Stichtse stam

Voorwoord

Genealogie van het Utrechtse geslacht de Greef.
 

Het is alweer tien jaar geleden, dat ik mijn eigen familiegeschiedenis beschreef. Kon ik destijds voor mijn "Kroniek van een Saksische boerenhofstede" een beroep doen op een bewaard gebleven familie-archief, Wim de Greef daarentegen moest stad en land afreizen om zijn gegevens in openbare archieven en bij verre familieleden te vergaren.
Later toen ik voor het uitzoeken van mijn moeders familie ook de weg op moest, was dat mijn eerste contact met de familie De Greef. In Amsterdam trouwden in 1712 Dina Delgreff en Anthony van Ommeringh. Dat zij eigenlijk De Greeff heette en de dochter was van Cornelis de Greeff uit De Bilt (generatie II Ia, blz. 29) valt o. a. in deze familiegenealogie te lezen. Tenslotte is er dan nog de connectie in tak C, generatie VII, 8 (blz. 72), met de familie Van Schothorst. Als je dan bovendien De Greef heet, mag je je wel bijzonder gelukkig prijzen je voorgeslacht zo uitgebreid en volledig tot in de details voorgeschoteld te krijgen. 
Tot nu toe is er over de verschillende families De Greef maar weinig gepubliceerd, zodat hiermee een leemte in de genealogie wordt opgevuld. Het aardige van dit werkstuk is dat onder de verschillende generaties in kleine letters nadere bijzonderheden worden vermeld. Vooral die welke uit mondelinge overlevering zijn gehoord, zouden anders waarschijnlijk verloren zijn gegaan. De vele foto's spreken tot de verbeelding en de portretten geven prachtig materiaal om de gelaatstrekken in de verschillende takken te vergelijken. Zonder twijfel zal de lezer een aantal genoeglijke uren beleven aan het volgen van de lotgevallen van de diverse leden van het geslacht De Greef.
 

Auteur
Greef, Willem de
Kast
1.3.45
Jaar
2002
Pagina's
131

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top