Veluwe Databank

Veluwe Databank

Vereniging Veluwse Geslachten is een samenwerking aangegaan met Genealogie Online dat de mogelijkheid heeft gecreĆ«erd voor verenigingen om op een "afgescheiden deel" van Genealogie Online hun genealogische gegevens te plaatsen: de Veluwe Databank.

 


Inhoud van de Veluwe Databank
 

De Veluwe Databank bevat de volgende gegevens:

 

 • Van de vereniging:
  • het VVG-ProGen-bestand zoals dat tot nu toe alleen beschikbaar was op de pc van de vereniging. Dit bestand bestaat uit meer dan 1.000.000 records.
  • Diverse bestanden van leden die in verband met leeftijd zijn gestopt met hun genealogie-hobby of van leden die zijn overleden en die hun bestanden via hun nabestaanden hebben overgedragen aan de vereniging met de bedoeling deze beschikbaar te maken voor anderen. Op deze manier kan worden voorkomen dat het werk van vaak tientallen jaren verdwijnt.
    
 • Van individuele VVG-leden: 
  • Als VVG-lid kun je zelf een account aanmaken binnen Genealogie Online. Via dit account kun je vervolgens je genealogische data in de Veluwe Databank zetten. Hierbij heb je 3 mogelijkheden:
   • Niet openbaar: de geplaatste gegevens zijn uitsluitend te vinden en te bekijken binnen de Veluwe Database. Bij een algemene zoekopdracht in Genealogie Online zal een niet-openbare naam niet worden gevonden.
   • Beperkt openbaar: Bij zoekopdrachten binnen Genealogie Online zal - indien wordt gezocht op een naam die voorkomt in de Veluwe Databank - wel aangegeven worden dat die naam voorkomt in de Veluwe Databank, maar om toegang te krijgen tot de verdere details zal eerst moeten worden ingelogd als VVG-lid.
   • Openbaar: als de gegevens openbaar worden gezet, maken deze weliswaar deel uit van de Veluwe Databank, maar zijn ook te vinden en te bekijken voor alle andere Genealogie Online bezoekers.

Genealogie Online kent een gratis (probeer) abonnement en een betaald (plus) abonnement. Voor de details en verschillen: zie Genealogie Online . Als lid van VVG krijg je korting op het betaalde plus-abonnement.


Toegang tot Veluwe Databank
 

Alleen VVG-leden hebben toegang tot de Veluwe Databank. Als je bent ingelogd, kun je eenvoudig naar de Databank door op onderstaande foto te klikken. Als je nog niet bent ingelogd, wordt je - als je op de foto klikt - doorverwezen naar de inlogpagina.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top