Publicaties digitaal

Doornspijk Huwelijken 1734-1845

Voorwoord

Deze transcripties van huwelijken in de NDG Gemeente Doornspijk hebben betrekking op de periode 1736 - 1845 en zijn vervaardigd met behulp van fotocopieen, verstrekt door het Rijksarchiefin Arnhem. Van dit trouwboek is in 1989 reeds een transcriptie gemaakt doorde vereniging Arent thoe Boecop, maar bij het doornemen van deze transcriptie stuitte ik echter op enkele fouten. Zo bleek dat o.a. huwelijken van de periode juni 1778 tot mei 1779 geheel ontbraken. Ook zijn in genoemde transcriptie gegevens opgenomen, welke niet in het trouwboek van Doornspijk voorkomen. Een andere reden voor deze nieuwe transcriptie is de nu toegevoegd Index.

Bij het maken van deze nieuwe transcriptie, is getracht zo goed mogelijk weer te geven wat de predikanten indertijd hebben opgeschreven. Waar hier en daar de tekst niet geheel duidelijk was, of verbeterd, heb ik dit aangegeven. Vermeldingen {.....} zijn door mij gemaakte aantekeningen bij de tekst. Tekst tussen [....] is een doorhaling in het trouwboek.

De index is gemaakt op de voornamen. Eerst vindt U de naam van de persoon en daaronder de naam van de partner met daarachter de evt. ondertrouwdatum en de huwelijksdatum. Het kan dus voorkomen dat onder een naam meerdere partners voorkomen. Dat wil echter niet zeggen dat het hier om een en dezelfde persoon gaat, maar iemand met dezelfde naam.

Den Helder, januari 1994

H. van Leuveren
 

Auteur
H. van Leuveren
Jaar van uitgifte
1994
Pagina's
140
Plaats
Doornspijk
Nummer publicatie
194
Soort
Huwelijken
Gezindte
Nederduits-Gereformeerd

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 7,00

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top