Publicaties digitaal

Doornspijk Begraafboek GG 1794-1804

Voorwoord

Deze publicatie is een transcriptie van het Begraafboek van de gereformeerde gemeente te DOORNSPIJK 1794 - 1804. Gezaponeerd in den ouden band herbonden in mei 1922. Het begraafboek van de gereformeerde gemeente te Doornspijk beslaat slechts een periode van 10 jaar. Wat de aantekeningen over het begraven van voor 1794 aangaat, moeten we ervan uitgaan dat deze gegevens tijden de brand in de kerk van Doornspijk, verloren zijn gegaan.

Deze transcriptie is zoveel mogelijk een letterlijke weergave van de aantekeningen in het begraafboek. Ook de gebruikte afkortingen zijn zo terug te vinden in het "origineel" (fotokopie) Alleen in de laatste paar jaren zijn enkele aantekeningen niet goed leesbaar. Dit is in de tekst weergegeven.

De gebruikte index kan op verschillende wijze gebruikt worden. Het begraafboek noemt in veel gevallen bij het overlijden van een kind, de naam van de vader en soms van de moeder. (b.v. een kind van Jan Jansen). Ook komt het voor dat er staat bij het overlijden van de vrouw: de vrouw van Jan Jansen. In beide gevallen dient U bij de index te zoeken onder Jansen, Jan.

Voor het overige zijn het de eigenlijke overleden personen.

Den Helder, november 1993.

H. van Leuveren
 

Auteur
H. van Leuveren
Jaar van uitgifte
1993
Pagina's
18
Plaats
Doornspijk
Nummer publicatie
191
Soort
Begraafboek
Gezindte
Gereformeerde Gemeente

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 1,50

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top