Publicaties digitaal

Apeldoorn Begraafboek 1742-1811

Voorwoord

In het originele begraafboek van Apeldoorn staan bij de inschrijvingen eerst de begraafdatum vermeld emn daarna de datum van aangifte. Daar de opzet en indeling bij deze inschrijvingen telkens dezelfde zijn, werden in deze publicatie ter verduidelijking en bij het overnemen hiervan, de begraaf- en aangiftedatum gewisseld en nu dus eerst die van de aangifte/overlijden vermeld en aan het einde daarvan, die van het begraven. 
Gehanteerde volgorde: Op [datum] [jaar] heeft Gerrit Jansen aangegeven als dat op zondag den selven dito 's morgens om 5 uur overleden is een kind op den 24 Novemb in d' heerlijkhijd van Hendrik Jansen op 3 huijzen. Begraven Dinsdag den 26 dito.

Ieder begraafboek heeft zijn eigen index "klapper", op familienamen of zogenaamde pseudonieme achternamen, welke achter in ieder boek is bijgevoegd. Er is zo weinig mogelijk gewerkt met punten en komma's. Verder is er niets afgekort weergegeven, doch net zo overgenomen zoals het er stond. Alles wat tussen rechte haken "[ ]" staat is eigen commentaar en stond er dus niet. Voor namen die beginnen met C zie ook K en voor S de Z. Daar het ondertrouw-/trouwboek van Apeldoorn van voor 1772 is verbrand, kan men zeer veel gegevens en aanvullingen verkrijgen uit deze begraaf- en overlijdensboeken.

Apeldoorn, januari 1993,

H.J. Hoornenborg sr.
 

Auteur
C. Binsma en H.J. Hoornenborg Sr.
Jaar van uitgifte
1992
Pagina's
340
Plaats
Apeldoorn
Nummer publicatie
180
Soort
Begraafboek

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 10,00

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top