RBS 1137: Er zijn twee bronnen gebruikt voor deze transcriptie:
- de scans van het Gelders Archief (GA)
- de scans die te vinden zijn bij Family Search (FS)
Doopboek: Bij de doopinschrijvingen wordt eerst alleen de naam van de vader opgetekend en uiteraard het kind. In dit doopboek worden geen "onechte" kinderen vermeld, ofschoon die er ongetwijfeld geweest zijn.
Trouwboek: In deze transcriptie zijn de trouwgegevens verwerkt. In het trouwregister behoort de ondertrouw datum genoteerd te worden en de vermelding van de drie benodigde afkondigingen van ondertrouw. Als de drie afkondigingen onverhinderd gepasseerd zijn kan er getrouwd worden. De schrijver vermeldt hier echter niet de trouwdatum, maar de ondertrouwdatum.
RBS 1138: De hier gebruikte scans zijn die van Familie Search.
Doopboek: De aantekeningen in het doopboek zijn erg summier, en meestal beperkt tot de namen van vader, moeder, en kind. In deze periode worden er maar 2 onechte kinderen geboren!
Trouwboek: De huwelijksinschrijvingen werden meestal genoteerd op een zondag. Daarna moest het voornemen tot een huwelijk drie achtereenvolgende zondagen van de preekstoel afgekondigd worden. Eventuele bezwaren t.a.v de voltrekking konden in die periode dan ingediend worden.
Apeldoorn, 2019
Peter van der Lee