Publicaties digitaal

Hierden Trouwboek 1741 - 1810

Voorwoord

Voor u ligt het trouwboek van de Nederduitsch Gereformeerde Kerk van Hierden over de jaren 1741 – 1810. Bij de transcriptie is gebruik gemaakt van het gescande trouwboek zoals die op het internet beschikbaar is (RBS 848). De scans van de originelen zijn in te zien via www.GeldersArchief.nl, via Zoekakten.nl en via FamilySearch.org. Van de inschrijvingen die ontbreken, is een reconstructie gemaakt aan de hand van de trouwboeken van de Huwelijkscommissarissen van de Stad Harderwijk (RBS 844 en 845). Dit betreft de periode 1802 - 1809. Vanaf medio 1809 werden alle huwelijken voltrokken voor huwelijkscommissarissen.

Opvallend is dat in de kerk te Hierden veel huwelijken werden gesloten tussen personen die van buitenaf kwamen en in Harderwijk in ondertrouw waren ingeschreven. Dat begon al meteen in 1741. Voor een klein dorp als Hierden heeft dit trouwboek daarom een redelijk forse omvang.

Bij het transcriberen is de brontekst zoveel mogelijk intact gelaten. Een aantal begrippen zijn gestandaardiseerd. Ondanks dat de transcriptie en correctie daarna zorgvuldig gedaan zijn, kunnen er fouten in staan. We stellen het op prijs als u deze door wilt geven via de secretaris van de VVG (www.veluwsegeslachten.nl).

G.H. Klopman Ermelo, mei 2015
 

Auteur
G.H. Klopman
Jaar van uitgifte
2015
Pagina's
70
Plaats
Hierden
Nummer publicatie
324
Soort
Trouwboek
Gezindte
Nederduits-Gereformeerd

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 3,50

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top