Publicaties digitaal

Het geslacht Hoekert

Voorwoord

Vele jaren geleden kwam ik de eerste Hoekert tegen in de doop- en trouwboeken van Heerde bij het verzamelen van gegevens over de familie de Bruin (de Bruijn/de Bruyn ) waartoe mijn voorouder Grietje de Bruijn behoort. In de loop der jaren verzamelde ik meer gegevens over de familie Hoekert , ook geschreven als Hoekerd, en kwam op enig moment in contact met het echtpaar Louis en Verla Hooker in Michigan die ook tot deze familie behoren. In de USA leven momenteel personen met de naam Hoekert, Hoekert en Hooker die tot deze familie behoren; maar in de USA leven ook Hooker’s die behoren tot de nazaten van een Engelse familie Hooker.

Louis en Verla Hooker zijn jaren geleden in Nederland geweest en hebben bij ons gelogeerd en ook hun dochter Becky was daarbij. Samen met hen ben ik naar Doornspijk gereisd en hebben daar een ontmoeting met Doornspijker Hoekert en Hoekerd’s gehad. Ook is er een aantal jaren geleden een Hoekert reunie geweest in Uddel , georganiseerd door Gerrie Gerritsen-Hoekert ( Barneveld-Strijen ) en een Wijnne-Hoekert uit Elburg, waarbij ik het woord heb gevoerd en de genealogische aspecten heb toegelicht.

Deze uitgave is redelijk compleet , maar bevat natuurlijk niet alle nakomelingen. Daartoe is meer onderzoek nodig en graag nodig ik een ieder uit om mij aanvullingen toe te zenden en corrcties op mogelijk foutieve vermeldingen.
 

Auteur
A. Veldhuis
Jaar van uitgifte
2010
Pagina's
240
Nummer publicatie
305
Soort
Familieboek

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 12,00

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top