Publicaties digitaal

Barneveld ORA deel 3

Voorwoord

Dankzij de hardwerkende samensteller, de heer G. Caudron, en een goede samenwerking tussen het Gemeentearchief van Barneveld en de VVG kan het derde deel van een belangrijke genealogische en geschiedkundige bron aan de leden van VG en vele anderen worden aangeboden: het Civiel-rechterlijk archief van Barneveld 1675-1811. Ditmaal treft u de buurtschappen Harselaar, Zeumeren, Zwartebroek en Voorthuizen aan, aangevuld met diverse kleine fragmenten van andere buurtschappen. De schrijfwijze van de buurtschappen in de bron is veelal iets anders dan de huidige schrijfwijze. In de inhoudsopgave is gekozen voor het laatste.

Deze bron geeft u het gemak om uw genealogie aan te kleden met gegevens over bezittingen, die bepaalde personen te Barneveld en omgeving hadden. De meeste gegevens betreffen onroerend goed. Hoewel van een goed de aanpalende eigenaren en enkele handelingen betreffende dit goed over een bepaalde periode, op een bladzijde worden vermeld en soms van een nadere aanduiding van de ligging voorzien zijn, zal het niet altijd gemakkelijk, of beter, vaak niet mogelijk zijn de geografische lokatie terug te vinden. Geschiedvorsers met een grote plaatselijke kennis zullen dan alsnog de helpende hand moeten bieden.

Opmerkelijk is dat de namen van kennelijk dezelfde personen in de ene acte soms anders geschreven worden dan in een andere acte. Verder onderzoek zal dan duidelijk moeten maken of deze personen daadwerkelijk identiek aan elkaar zijn.

Paul Bouw,

Voorzitter Veluwse Geslachten
 

Auteur
G. Caudron
Jaar van uitgifte
1998
Pagina's
270
Plaats
Barneveld
Nummer publicatie
252

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top