Publicaties digitaal

Familieboek Brummel

Voorwoord

Eindelijk een familie-boek Brummel in Nederland. In de Verenigde Staten van Amerika (OSA) is een aantal jaren geleden al een Family Tree Brummel samengesteld door Arlene Rboda Brummel uit Aurora in de staat Colorada. In de USA wonen zeer veel Brummels van Nederlandse oorsprong , zoals in deze uitgave is te zien.

Arlene Rhoda Brummel heeft schriftelijk toestemming verleend om haar Compilation te mogen gebruiken als aanvulling om mijn gegevens en zo een wereldwijd Brummel Boek te kunnen maken van alle Brummels in Nederland en USA. Ook zal in het boek een hoofdstuk worden gewijd aan de Duitse en Duits-USA Brummel & Brümmel's. 

Volgens uitspraken gedaan in de Compilation van Arlene Rhoda Brummel, waarvan het voorwoord is overgenomen in deze uitgave, is de familienaam Brummel van oorsprong zowel Nederlands, Duits alswel Hongaars ; komt de naam voor in Frankrijk, Spanje enz ; is er een joodse tak Brummel. In de Nederlandse-/USA takken is de godsdienst voornamelijk nederduits gereformeerd van oorsprong , waaruit later ned. hervormd, gereformeerd enz met in Amerika de aldaar voorkomende variaties zoals Christian Reformed Church (CRC) enz. In Duitsland komen zowel evangelische als catholieke Brummel & Brümmel’s voor. 

Bij mijn archiefonderzoek naar voorouders Brummel kwam ik in contact met andere genealogen, die ook Brummel in hun voorgeslacht hadden. Door deze contacten kwam ik in bet bezit van veel gegevens Brummel in Epe, Heerde, Oldebroek, Doornspijk en omgeving. In de persoon van Evert de Jonge kwam ik in contact met de Stichting HGP, welke stichting zich ten doel stelt: de uitgave van historisch en genealogische publikaties in Oost-Nederland. Het genealogisch materiaal voor deze publikatie komt voor wat betreft geboorte/doop, trouw en overlijden/begraaf-gegevens van mijzelf en mede-genealogen ; de heer E.de Jonge heeft het archiefwerk verricht in oude archieven van notarissen e.d. betreffende o.a. aan- en verkoop van land, woningen, boedelscheidingen bij erfenissen enz enz.

Albert Veldhuis
 

Auteur
A. Veldhuis
Jaar van uitgifte
2010
Pagina's
384
Nummer publicatie
297
Soort
Familieboek

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 19,20

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top