Publicaties digitaal

Elburg Trouwboek 1666 - 1726

Voorwoord

Dit is de transcriptie van het trouwboek van de Nederduits Gereformeerde Gemeente van Elburg 1666 – 1726 (RBS 631.1). Voor de transcriptie is gebruik gemaakt van de originelen, zoals deze te vinden zijn via www.familysearch.org. De scannummers zoals deze vermeld staan in deze transcriptie, verwijzen naar deze scans.

 

Opmerkingen

Soms is er sprake van dat iemand afkomstig is uit "de Vrijheid". Dit is een nederzetting ten noordoosten van Elburg; zie de oude kaarten in de Historische Atlas van 1868. Een aantal keren is er sprake de Nieuwstad. Daar komen twee plaatsen voor in aanmerking. 1. Kamper Nieuwstad, gehucht tussen  Kampen en Wilsum en 2. Elburg Nieuwstad, ligt ten zuidoosten van Elburg. Als er dus alleen maar  Nieuwstad vermeld wordt, dan is nader onderzoek vereist om te weten om welke Nieuwstad het gaat. De Elburger Nieuwstad is nog steeds te vinden op de plattegrond van Elburg. Het is nu een wijk in het zuidwesten van de stad.
In een aantal gevallen staat er w. als afkorting, wat waarschijnlijk in de meeste gevallen wednr. of wed. lijkt te betekenen. Het kan echter ook de afkorting zijn van wonende. In deze transcriptie is dit nu aangegeven als b.v. w[ednr.], maar controle hierop is noodzakelijk.

Peter van der Lee
Apeldoorn 2020

 

Let op: Deze publicatie is vanaf de Veluwedag, oktober 2023, vrij in te zien voor leden!
 

Auteur
Peter van der Lee
Jaar van uitgifte
2020
Pagina's
107
Plaats
Elburg
Nummer publicatie
379
Soort
Trouwboek
Gezindte
Nederduits-Gereformeerd

Bestel deze uitgave

Ledenprijs: € 5,35
Prijs voor niet leden: € 10,70

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top