Publicaties digitaal

Ellecom Trouwboek 1732-1810 en Huwelijkscommissarissen 1803-1811

Voorwoord

R.B.S. nr. 1349 is een trouwregister dat na enkele jaren van karakter veranderd is.
Aanvankelijk is vóór de inschrijving (meestal) een datum genoteerd, waarschijnlijk is dit de datum van ondertrouw. Vanaf najaar 1736 verdwijnen deze data vóór de inschrijvingen en worden de plaats en datum van de trouwdag op het eind van de inschrijving vermeld; de plaats van trouwen is nogal eens een andere plaats dan Ellecom. In de transcriptie heb ik steeds in de eerste kolom een numerieke datum genoteerd, mede ter wille van de overzichtelijkheid. Aanvankelijk is dit de (waarschijnlijke) ondertrouwdatum. Vanaf najaar 1736 is in de eerste kolom sprake van de trouwdatum óf van de datum van de afgegeven attestatie. Dit blijkt overigens altijd uit de getranscribeerde tekst.
Bij de transcriptie heb ik de volgorde aangehouden, zoals die in het trouwboek vermeld staat; dit heeft wel als consequentie dat de volgorde in deze transcriptie op sommige plaatsen niet chronologisch is. Afkortingen zijn in het algemeen zo correct mogelijk weergegeven; daarbij wordt wedr. als wednr. en wede als wed. getranscribeerd. De namen van de maanden zijn over het algemeen uitgewerkt.

W.A.M. Zuethoff, Hellendoorn 04-04-‘04

[In de huidige digitale versie zijn teksten verder gestandaardiseerd, waarbij bovenstaande niet altijd meer opgeld doet]

Auteur
W.A.M. Zuethoff
Jaar van uitgifte
2004
Pagina's
58
Plaats
Ellecom
Nummer publicatie
271
Soort
Trouwboek

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 2,90

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top