Publicaties digitaal

Vaassen Lidmatenboek NDG 1772-1881

Voorwoord

Voor u ligt het lidmatenboek van Vaassen uit de periode 1772 – 1881. Deze publicatie bestaat uit twee delen, te weten het lidmatenboek uit de periode 1772 – 1881 (RBS 674.5) en het boek uit de periode 1772 – 1842 (RBS 674.6). Dat is mooi maar wel dubbel werk zult u zeggen. Dat klopt, maar dat is wel een bewuste keuze.

Bij het bewerken van beide boeken bleek dat de tekst in het ene boek op sommige plaatsen niet gelijk is een de tekst uit het andere boek. In het ene boek waren later dingen (vertrokken naar ………) bijgeschreven die in het andere boek niet waren opgenomen. Door beide boeken op te nemen in één publicatie is in ieder geval alle informatie in één boekwerk beschikbaar. Daarnaast bestaat nu de mogelijkheid dat de informatie uit de in beide boeken overlappende periode met elkaar kan worden vergeleken. Vindt u het gezochte niet in het ene lidmatenboek (door lees- of typefouten van mij b.v.), misschien vindt u het wel in het andere boek. Terug kijken in het andere boek in de zelfde periode wordt nu gemakkelijk om te zien of daar nog extra informatie staat.

In deze publicatie zijn ook de verwijzingen naar de orginele pagina’s uit de lidmatenboeken opgenomen. De vetgedrukte paginanummers uit de tekst corresponderen met de paginanummers uit het orgineel. Zo kunt u eenvoudig de orginele tekst weer raadplegen.

Tom Binnekamp

Arnhem, december 2002
 

Auteur
T. Binnekamp
Jaar van uitgifte
2003
Pagina's
147
Plaats
Vaassen
Nummer publicatie
254
Soort
Lidmaten
Gezindte
Nederduits-Gereformeerd

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 5,00

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top