Publicaties digitaal

Achterveld Doopboek RK 1674-1749

Voorwoord

Voor u ligt het doopboek van de Rooms-Katholieke statie te Achterveld over de jaren 1674 tot 1749. Het doopboek is met name interessant voor de Veluwse onderzoeker omdat genoemde statie een gebied omvatte dat zich mede uitstrekt over de kerspelen Barneveld, Voorthuizen en Hoevelaken.
Bij de transcriptie is gebruik gemaakt van de website van het Utrechts Archief. Via een zoekaktie op personen of dtb-boeken komt men dan bij het desbetreffende doop- of trouwboek. De originele boeken van Achterveld bevinden zich in Archief Eemland onder toegangsnummer 0605 en inventarisnummer 528.
Voor de doopinschrijvingen over de jaren 1750-1810 wordt verwezen naar VVG-Publicatie 322. Deze publicatie bevat onder meer een extract van het doopboek van de RK Statie Achterveld (RBS 195), bevattende de kinderen die onder Barneveld en Voorthuizen geboren en te Achterveld gedoopt zijn.
De overige inschrijvingen uit het doopboek van Achterveld, namelijk die van de kinderen die onder Stoutenburg en Hoevelaken geboren zijn, zijn opgenomen in RBS 969 van het Gelders Archief en overspannen de jaren 1746-1812. RBS 969 is voor de Veluwse onderzoeker derhalve minder relevant.
De persoonsnamen uit de brontekst zijn bij het transcriberen intact gelaten. Een aantal begrippen zijn gestandaardiseerd. In geval er onduidelijkheid was over de transcriptie is dit aangeven met een vraagteken. Ondanks het feit dat de transcriptie en correctie daarna zorgvuldig gedaan zijn, kunnen er fouten in staan. We stellen het op prijs als u deze door wilt geven via de secretaris van de VVG (www.veluwsegeslachten.nl).
Op de volgende pagina is een lijst opgenomen met de meest voorkomende Latijnse begrippen.
G.H. Klopman
Ermelo, januari 2017
 

Auteur
G.H. Klopman
Jaar van uitgifte
2017
Pagina's
76
Plaats
Achterveld
Nummer publicatie
337
Soort
Doopboek
Gezindte
RK

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 3,80

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top