Publicaties digitaal

Barneveld ORA deel 1

Voorwoord

Voor u ligt het resultaat van enige jaren noeste arbeid, mede tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen onze vereniging en het Gemeentearchief van Barneveld. Bij het Gemeentearchief werden duizenden folio's gekopieerd, hetgeen alleen al voor dit deel resulteerde in bijna 2000 kopieƫn van niet altijd even goed leesbare handgeschreven documenten, waarvan een deel in Oud-Nederlands. Van dit alles heb ik een samenvatting gemaakt waarin de meest essentiƫle zaken vermeld zijn, zoals persoonsnamen, soort gebeurtenis en, indien vermeld, de naam en ligging van onroerend goed. Hierbij komt ook onroerend goed voor dat niet in het dorp Barneveld ligt, maar in omliggende buurtschappen of plaatsen. Dit komt doordat deze goederen soms samen met Barnevelds onroerend goed werden bezwaard of verkocht. De concept-samenvatting werd daarna gecontroleerd in het Gemeentearchief van Barneveld.

Gerrit Caudron, Goor, juli 1998

Voorwoord voorzitter

Deze bron geeft U het gemak om Uw genealogie aan te kleden met gegevens over bezittingen, die bepaalde personen te Barneveld en omgeving hadden. De meeste gegevens betreffen onroerend goed. Hoewel van een goed de aanpalende eigenaren en enkele handelingen betreffende dit goed over een bepaalde periode, op een bladzijde worden vermeld en soms van een nadere aanduiding van de ligging voorzien zijn, zal het niet altijd gemakkelijk, of beter, vaak niet mogelijk zijn de geografische lokatie terug te vinden. Geschiedvorsers met een grote plaatselijke kennis zullen dan alsnog de helpende hand moeten bieden.

Opmerkelijk is dat de namen van kennelijk dezelfde personen in de ene acte soms anders geschreven worden dan in een andere acte. Verder onderzoek zal dan duidelijk moeten maken of deze personen daadwerkelijk identiek aan elkaar zijn.

Auteur
G. Caudron
Jaar van uitgifte
1998
Pagina's
462
Plaats
Barneveld
Nummer publicatie
250

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top