Publicaties digitaal

Elburg Doopboek 1727-1789

Voorwoord

Dit is de transcriptie van het doopboek van de NDG van Elburg 1727 - 1789 (RBS 628.1).  Als bron zijn de scans van Familysearch gebruikt, die aanzienlijk beter zijn dan de gefotografeerde kopieën uit de jaren 70 van het Gelders Archief. In de film van de LDS is een opengeslagen boek gefotografeerd waardoor steeds een linker- en rechterblad te zien zijn. Ik heb dat in de transcriptie weergegeven als bijv. "255 l" en "255 r".

In de kolom Opmerkingen zijn de toevoegingen opgenomen die ook in het origineel staan. De tekst "zoon van"/"dochter van" heb ik overal weggelaten. Bij sommige inschrijvingen is een alias vermeld, wat duidelijk later met een ander handschrift gedaan is. In de jaren 1775 - 1777 wordt melding gemaakt van overstromingen in het omringende land.

Het komt 13 keer voor dat het kind een andere achternaam krijgt dan die van de vader, of dat het niet de patroniem krijgt van de vader. De reden daarvan is me niet duidelijk. Aan het eind van dit document heb ik een lijstje van deze inschrijvingen bijgevoegd. Steeds weer kom ik hier namen tegen die niet voorkomen in de zoekregisters van de archieven. Je zult maar afhankelijk zijn van dit soort zoekmachines!

Apeldoorn, april 2021
Peter van der Lee

 

Let op: Deze publicatie is vanaf de Veluwedag, oktober 2023, vrij in te zien voor leden!

 

Auteur
Peter van der Lee
Jaar van uitgifte
2021
Pagina's
361
Plaats
Elburg
Nummer publicatie
381
Soort
Doopboek
Gezindte
Nederduits-Gereformeerd

Bestel deze uitgave

Ledenprijs: € 15,00
Prijs voor niet leden: € 30,00

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top