Publicaties digitaal

Harderwijk Doopboek 1673-1699

Voorwoord

Voor u ligt het doopboek van Harderwijk, over de periode 1673 – 1699 in chronologische volgorde. In feite begint dit doopboek pas met de maand september 1673, waarbij bij de eerste doopinschrijvingen geen dagen vermeld staan. Om toch een datum te gebruiken heb ik hiervoor de eerste van de maand gekozen. Bovendien zijn er in de maand oktober 1673 geen inschrijvingen geweest en in de maand november 1673 slechts één.
Het tweede deel van dit boek is gesorteerd op de voornaam van de vader in combinatie met zijn achternaam, de naam van de moeder en de doopdatum. Het begint dus met alle vaders, die Aalt van hun voornaam heten tot en met alle vaders die Zeger als voornaam hebben. Op de laatste pagina staan dopelingen, waarvan de (voor-)naam van de vader niet bekend is.
Doro het gebruik van sorteercodes zijn verschillende spellingsvormen van de namen bij elkaar gekomen. Dit betekent ook, dat gedoopte kinderen uit één gezin automatisch onder elkaar zijn komen te staan, gesorteerd op doopdatum. Ik heb bij het sorteren de meest gebruikte vorm van de voornaam als referentie genomen. Dat betekent dat vaders met de voornaam Anthonij bij Teun gezocht moeten worden en Nicolaas bij Klas, Johan bij Jan enz.
Hier en daar zult u gegevens tussen [ ] aantreffen. Deze gegevs heb ik zelf toegevoegd op basis van mij bekende gegevens uit de trouwboeken, interpretaties of conclusies, die ik heb getrokken uit het vergelijken van de namen van de ouders m.b.v. de computer.
Amersfoort, februari 1995
G.J. de Beer – Van Asselt
 

Auteur
G.J. de Beer-van Asselt
Jaar van uitgifte
1995
Pagina's
183
Plaats
Harderwijk
Nummer publicatie
214

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 9,15

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top