Website 2.0

Website 2.0

In onze website Veluwsegeslachten.nl is een aantal verbeteringen doorgevoerd om het gebruik makkelijker te maken.


De afgelopen periode is een aantal wijzigingen in de website doorgevoerd. Naast wat technische wijzigingen "aan de achterzijde" van de website is dit voorjaar de Veluwe Databank geintroduceerd en een koppeling gemaakt met Genealogie Online. Daarover bent u al eerder geinformeerd. Maar daarnaast is ook een aantal wijzigingen doorgevoerd om het gebruik voor u makkelijker te maken. Daarover meer in dit bericht.
 

De wijzigingen worden hieronder kort toegelicht:
 

1. Knop Online in de digitale bibliotheek
 

In het overzicht van de bibliotheek in nu een knop Online toegevoegd. Daarmee kunt u in een oogopslag zien of een boek ook daadwerkelijk online staat. De knop kan overigens ook - zoals dat ook voor de andere knoppen geldt - gebruikt worden om te sorteren.


 

2. Vooruit en achteruit bladeren
 

Als u via een van de Genealogiepagina's naar een specifiek boek, tijdschrift, publicatie of scan bent gegaan, kunt u vervolgens via de knoppen Vorige en Volgende doorklikken naar een vorig of volgend document. U hoeft daarvoor dus niet eerst weer terug te gaan naar de overzichtspagina.
 


3. Voor- en achteruit bladeren in Berichten


Ook bij Berichten kunt u nu voor- en achteruit bladeren. Zodra u een bepaald bericht heeft geopend, hoeft u niet terug te gaan naar de Nieuwspagina om een volgend of vorig bericht te openen maar kan dat direct via deze knoppen.
 


4. RSS-feed


In de menubalk - naast het Zoekveld - vindt u nu een knop voor RSS-feed. Hiermee kunt u zich "abonneren" op nieuwe VVG-berichten. Zodra u een zogenaamde RSS Feed Reader heeft geinstalleerd (op internet zijn er diverse te vinden), krijgt u daarin een melding als er een nieuw bericht op de site is geplaatst.
5. Nieuwe benamingen voor aantal velden op de documentenpagina's

 

Sommige velden waren gaven aanleiding tot verwarring. Deze zijn nu aangepast. Verder werden er afkortingen gebruikt in het veld Locatie (NV, OV, etc); deze worden nu voluit geschreven (Noord-Veluwe etc.).


De gewijzigde velden zijn:

    • Locatie: is nu Regio
    • Jaar: is nu Jaar van uitgifte
    • Datum: is nu Datum invoer
    • Nummer: is nu Nummer publicatie

 

Geplaatst: 14-12-2022Website 2.0
Top