Veluwedag 2023

Veluwedag 2023

Op zaterdag 7 oktober aanstaande organiseren wij traditiegetrouw in het gemeentehuis van Barneveld weer onze jaarlijkse Veluwedag. Kijk hier voor de details. 


- Datum: Zaterdag 7 oktober 2023
- Plaats: Gemeentehuis te Barneveld.
- Tijdstip: Inloop vanaf 09.30 uur
- Aanmelden: bij onze secretaris.


Het verdere programma van deze Veluwedag ziet er als volgt uit:

- 10.15 – 11.00 uur: Algemene Ledenvergadering (ALV)
- 11.00 – 12.00 uur: Lezing door Dhr. Arthur Fickel van de Indische Genealogische Vereniging
- 12.00 – 13.00 uur: Gratis lunch in het restaurant van het Gemeentehuis
- 13.00 – 14.00 uur: Lezing door Dhr. Marius Heemstra van de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie
- 15.00 uur: Einde Veluwedag

Tijdens de ALV zal het bestuur onder meer verantwoording afleggen ten aanzien van financiën en de ontplooide activiteiten. De stukken voor de ALV zijn vanaf nu beschikbaar via de pagina Vereniging/Bestuursinformatie van onze website. Deze pagina is alleen toegankelijk voor leden. Daarom zult u eerst moeten inloggen, wilt u deze pagina kunnen zien.

De lezingen worden - zoals hiervoor is aangegeven - verzorgd door twee van onze genealogische "zusterverenigingen". Wij houden ons als VVG weliswaar voornamelijk bezig met Veluwse voorouders, maar op de Veluwe hebben ook grote Joodse gemeenschappen geleefd en in de omgeving van Barneveld is bijvoorbeeld na de Indonesische onafhankelijkheid een grote groep Molukse Indonesiers gehuisvest. De kans dat u in uw genealogische zoektochten hiermee te maken heeft gekregen, is daarom niet ondenkbeeldig. Reden genoeg voor het bestuur om beide inleiders te vragen in te gaan op Joods resp. Indonesisch genealogisch onderzoek en waar mogelijk connecties te leggen naar de Veluwe.

Op de Veluwedag is uiteraard er ook gelegenheid tot inzien van boeken en publicaties, het onderling uitwisselen van gegevens en informatie en het inwinnen van adviezen met betrekking tot uw genealogisch onderzoek.


De lunch is voor rekening van de vereniging. Als u hiervan gebruik wilt maken, dan vragen we u om zich hiervoor op te geven bij onze secretaris.


U bent van harte welkom op zaterdag 7 oktober.
 

Geplaatst: 10-9-2023



Veluwedag 2023
Top