Veluwe Databank gaat van start

Veluwe Databank gaat van start

Voorzitter VVG en Bob Coret van genealogie Online hebben de aftrap voor de Veluwe Databank.


Met het tekenen van de overeenkomst voor Genealogie voor Verenigingen is de Veluwe Databank van start gegaan. Op een afgescheiden deel van Genealogie Online waar alleen leden van VVG toegang hebben, gaan wij onze genealogische data neerzetten. Deze data - meer dan 1.000.000 namen! - waren tot nu toe alleen in te zien op de verenigingslaptop via het programma Pro-Gen. Vanaf nu zijn deze voor alle VVG-leden direct in te zien via de eigen computer.
 


En daar zal het niet bij blijven. Oudere leden van de vereniging geven regelmatig aan dat zij in verband met hun hoge leeftijd willen stoppen met genealogie, maar tegelijkertijd willen voorkomen dat de resultaten van hun jarenlange - en vaak zelfs decennialange - arbeid "in de prullenbak" verdwijnen. Door die resultaten - via ons verenigingsabonnement bij genealogie Online - in de Veluwe Databank op te nemen, blijven ze behouden voor de andere VVG-leden. 
 

Verder is het ook mogelijk dat individuele VVG-leden hun bestanden publiceren in de Veluwe Databank. Daarvoor moeten ze dan wel een eigen abonnement afsluiten bij Genealogie Online. Dat kan via een gratis abonnement of een betaald abonnement (met meer mogelijkheden). Als VVG-lid krijgt u 15% korting.
 

Toegang tot de Veluwe Database krijgt u via de website, maar alleen als u bent ingelogd. Zie hier voor meer informatie. En succes bij uw zoektocht!

 

Geplaatst: 26-6-2022Veluwe Databank gaat van start
Top