CDs en DVDs

Barneveldse wandelingen

1000 verhalen van kaasboer Henk van de Glind.

Twintig jaar lang heeft Henk van de Glind de rubriek Barneveldse Wandelingen voor de Barneveldse Krant geschreven. Families, bedrijven, mooie plekken in de gemeente; alles wat hem aantrok, passeerde de revue. Het resultaat van maar liefst duizend rubrieken geeft een bijzonder beeld van de geschiedenis van de inwoners van de gemeente Barneveld. Het dorp Barneveld met de omliggende plaatsen: Garderen, Stroe, Voorthuizen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, De Glind, Zwartebroek en Terschuur.
Onder het pseudoniem Barend Wandelaar trok hij erop uit om de verhalen van het Barneveldse op te tekenen. Hij koos zijn eigen pad en met grote interesse bracht hij secuur zijn verhalen in kaart. In de rubriek las je wat een familie had meegemaakt, hoeveel kinderen ze had, wie met wie was getrouwd. Hij zocht er oude familiefoto’s bij en waar nodig schoot hij zelf een plaatje. Van 1979 tot 1998 schreef Van de Glind elke week een aflevering, wat een totaal opleverde van duizend rubrieken.
Een unieke CD voor iemand die is geïnteresseerd in het Barneveldse. Maar u hoeft echt niet in Barneveld te wonen om ook te genieten van alles wat is beschreven.
 


Ledenprijs: € 10,00
Prijs voor niet leden: € 10,00
Barneveldse wandelingen
Bestel dit product
Top