Online bibliotheek ververst

De online bibliotheek op het Ledendeel is weer voorzien van nieuwe boeken.

Vanaf zaterdag 11 november 2017 is er weer een nieuwe selectie van ca. 50 boeken te vinden in onze online bibliotheek, waaronder ook de boeken die speciaal door leden zijn aangevraagd. Een aantal boeken was reeds eerder via deze weg te vinden.

De digitale bibliotheek bevat opnieuw meer dan 20 (!) nieuwe, nog niet eerder geplaatste, ‘AG-nummers’; dit zijn familieboeken, kwartierstaten en parentelen die ooit door VVG-leden aan de bibliotheek zijn verstrekt en nu voor het eerst digitaal beschikbaar gesteld via onze website.

Verder zijn er weer (14!), nog niet eerder geplaatste boeken, downloadbaar. Zoals:
– 1.2.34 Op ’t Veluws Hessenspoor; over de Transportaderen uit het verleden (126 blz.)
– 1.4.48 De geschiedenis van het goed Rumelaar, onder Woudenberg en Maarn (61 blz.)
– 2.3.47 Oud Veluws Geslacht van de Streek (234 blz.)
– 2.3.58 Over de Tabaksteelt in Nijkerk ca. 1635-1900 (160 blz.)
– 2.3.65 Stamboom en Familieboek van de Familie Wensink; een prachtige uitgave met veel afbeeldingen in kleur (293 blz.)

Maar ook noemenswaardig is:
– AG-275 M.b.t. de archiefstukken van het Vissersgilde Elburg 1541-1798 (59 blz.)

In onze digitale bibliotheek kunt u zoeken naar mogelijke aansluitingen en/of aanvullende informatie. Alles bij elkaar een geweldige bron van informatie waarvoor u nu niet naar Barneveld hoeft af te reizen, maar die u nu vanachter uw pc kunt doorzoeken.

In verband met het (grote) ruimtebeslag zijn de oude selecties weer verwijderd. Als u op een van deze boeken klikt, krijgt u een bericht te zien dat het boek is verwijderd; uiteraard kan zo’n boek wel weer worden aangevraagd. De VVG streeft ernaar om de online bibliotheek elke 3 tot 4 maanden te verversen.