Online bibliotheek vernieuwd


De online bibliotheek op het Ledendeel is weer voorzien van nieuwe boeken.

Vanaf zondag 30 juli 2017 is er weer een nieuwe selectie van ca. 50 boeken te vinden in onze online bibliotheek, waaronder ook de boeken die speciaal door leden zijn aangevraagd. Een aantal boeken was reeds eerder via deze weg te vinden.

De digitale bibliotheek bevat nu 20 nieuwe, nog niet eerder geplaatste, ‘AG-nummers’; dit zijn familieboeken, kwartierstaten en parentelen die ooit door VVG-leden aan de bibliotheek zijn verstrekt en nu voor het eerst digitaal beschikbaar gesteld via onze website.

Verder zijn er veel (meer dan 20!), nog niet eerder geplaatste boeken, downloadbaar. Hiervan zijn de volgende boeken meer dan noemenswaardig:
– 1.3.49 Lunteren, een historische studie (120 blz.)
– 3.2.37 De Gelderse zeepolder Arkemheen (352 blz.)
– 4.2.26 Ermelo gedenkboek: Rond Ermel’s Wehme (815-1955; 214 blz.)
– 1.2.28 Elburg, historische boerderijen (168 blz.)
– 2.4.54 Familie Schilder; een meer dan 400 pagina’s tellend boek, gevuld met tekeningen, kaarten, schema’s en foto’s over de Gelderse en Overijsselse familie Schilder (regio Kampen, IJsselmuiden en de IJsselstreek). Een voorbeeldboek met uiteraard een index.
– 3.5.45 Tamboers van Majoor Kaeks. Nog een fors boek (meer dan 300 bladzijden) met veel foto’s en schema’s, vaak in kleur, over een Veluws geslacht met zijn wortels in Vaassen.
– 4.2.04 Geslachten Meerkerk en Bongers. Nog een prachtig boek (325 blz) met nageslacht op de Veluwe; prettig leesbaar, met een namenindex, veel afbeeldingen, scans en achtergronden.
– 4.2.35 Bunschoten, families 1600-1912 (668 blz!)

Ook hierin kunt u weer zoeken naar mogelijke aansluitingen en/of aanvullende informatie. Alles bij elkaar een geweldige bron van informatie waarvoor u nu niet naar Barneveld hoeft af te reizen, maar die u nu vanachter uw pc kunt doorzoeken.

In verband met het (grote) ruimtebeslag zijn de oude selecties weer verwijderd. Als u op een van deze boeken klikt, krijgt u een bericht te zien dat het boek is verwijderd; uiteraard kan zo’n boek wel weer worden aangevraagd. De VVG streeft ernaar om de online bibliotheek elke 3 tot 4 maanden te verversen.