DVD-14 (Bevolkingsregister Barneveld 1850-1920)

DVD 14 Bevolkingsregister van de gemeente Barneveld 1850-1920 beschikbaar.
De Vereniging Veluwse Geslachten presenteert in samenwerking met het gemeentearchief Barneveld met gepaste trots de digitale uitgave van het Bevolkingsregister van Barneveld. Door de inzet van vele vrijwilligers is ons dit na ruim vijf jaar gelukt.

CD cover DVD 14

DVD 14.

Het bevolkingsregister van Barneveld, of liever gezegd de ruim veertig registers van de vier dorpen uit de periode 1850 tot 1920 hebben we eerst laten scannen voor verdere bewerking. De totale hoeveelheid scans is opgedeeld in ongeveer honderd porties, waarmee vrijwilligers aan de slag zijn gegaan. Elke inschrijving moest handmatig worden ingevoerd in een database. Digitale verwerking was door de kwaliteit van de tekst en de vele doorhalingen niet mogelijk. Voor de ongelooflijke hoeveelheid werk bedanken we onze vrijwilligers hartelijk! Vanuit het originele register zijn de gegevens van ieder ingezetene per gezin opgenomen. In het origineel beslaat zo’n gezinsinschrijvingen met inwonenden per adres twee bladzijden. In de bewerkte vorm is dit teruggebracht tot één bladzijde, door de gegevens over te brengen op twee regels. In een aantal gevallen komt het voor dat de vermelding van een gezin niet compleet is. De oorzaak hiervan is een in het verleden verkeerd uitgevoerde behandeling door een boekbinder. Door het gezin te vergelijken met hun oude of nieuw adres hebben we deze veelal kunnen reconstrueren. U als gebruiker wensen we met deze digitale bronnenuitgave veel succes met het completeren van uw stamboom.Namens het bestuur van de Vereniging Veluwse Geslachten en het gemeentearchief,

Albert Veldhuis, voorzitter
Wulfert Hop, projectleider
Peter van Beek, gemeentearchivaris

Aan dit gezamenlijke voorwoord van de nauw betrokken personen behoeft weinig te worden toegevoegd. Op 1 oktober 2011 zullen de digitale bestanden formeel worden overgedragen aan de gemeente Barneveld en naar verwachting zal de gemeente volgend jaar deze gegevens op internet gaan plaatsen. Voor diegenen die niet zo lang willen wachten of die toch liever een dvd bij de hand willen houden om gegevens in te zien, heeft de VVG besloten tot uitgifte van deze DVD. Mede dankzij de financiële bijdrage van de gemeente Barneveld in dit project kunnen wij de prijs van deze DVD laag houden. De prijs bedraagt voor leden € 10,00 en voor niet-leden € 15,00. Indien u personen zoekt die in deze periode in Barneveld, Voorthuizen, Garderen of omgeving hebben gewoond, dan kunt u ze op deze dvd vinden! Kortom, dan mag u deze dvd niet missen!

U kunt deze dvd bestellen door het bedrag over te maken op bankrek.nr. 4064987 t.n.v. Ver.Veluwse Geslachten te Abcoude onder vermelding van DVD14 en uw volledige adres.

Abcoude, 25 juli 2011.Frits Smit

De nieuwe publicatie kan vanaf heden besteld worden. Meer informatie over hoe u kunt bestellen, vindt u op de pagina Onze informatie/CDs en DVDs.