Publicaties digitaal

Statie Horst Eerbeek Trouwboek RK 1695-1795 supplement

Voorwoord

De statie Horst en Eerbeek omvat de dorpen Beekbergen, Ughelen, Lieren, Oosterhuizen, Klarenbeek, Voorstonden, Tonden, Hall, Oeken, Rhiederen, Brummen, Leuvenheim, Laag Soeren, Zilven, Loenen en Eerbeek.

Doordat het RK trouwboek nogal veel hiaten bevatte, heb ik gemeend om de trouwboeken uit de NH gem. van Loenen, Beekbergen, Brummen, Hall en Voorst te raadplegen en hieruit zoveel mogelijk de RK aangiften tot +/- 1795 bijeen te brengen. Hierin zijn ook opgenomen de huwelijken die wel in RK Eerbeek zijn opgeschreven, maar tevens in die der NH gemeente van een der bovengenoemde plaatsen, omdat deze een veel uitgebreidere informatie verschaffen voor wat de ouders en de plaats van herkomst betreft.

Ook gemengde huwelijken zijn in dit supplement opgenomen, omdat het een indruk geeft van de verplichtingen die men had jegens elkander en ten opzichte van de kinderen. Dit supplement is waarschijnlijk niet geheel compleet, maar geeft een aanvulling en aanwijzing naar de mogelijkheden die men zou kunnen nagaan.

Daar waar bij de aangifte meerdere plaatsen zijn vermeld, is de aangifte overgenomen van de eerste plaats.

Twello, 1983

Ben Dolman
 

Auteur
B. Dolman; M.J. van Dijken
Jaar van uitgifte
1984
Pagina's
30
Plaats
Horst; Eerbeek
Nummer publicatie
024

 

Als lid kun je dit document inzien,
maar dan moet je wel eerst inloggen.

Bestel deze uitgave


Prijs voor niet leden: € 1,50

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan nu in en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.

Top