Veluwedag 2014

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2014
10:00 - 15:45

Locatie
Gemeentehuis

Categorie├źn


In het najaar, op de eerste zaterdag in oktober, organiseert de VVG de zogenaamde Veluwedag. Tijdens deze dag wordt ook de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. De Veluwedag wordt zoals gebruikelijk van 10:00 tot 15:45 uur gehouden in het gemeentehuis van Barneveld. De toegang is gratis.

Het is een inloopdag voor genealogen en andere belangstellenden. De dag is bedoeld om contacten te leggen en samen te werken aan uw stamboom. Uiteraard zijn onze ruim 300 uitgegeven publicaties op deze dag ter inzage en te koop; veel publicaties zijn ook op cd-rom beschikbaar. Onze bibliotheek met meer dan 2000 boeken en publicaties is geopend en verder zijn er veel gegevensverzamelingen op laptops aanwezig.

Deze Veluwedag staat in het teken van de relatie tussen genealogie en het kadastraal onderzoek.
De heer Dick Kaas zal een lezing houden over dit onderwerp.
Ook de medewerkers van het Gemeentelijk Archief Barneveld zullen een aandeel leveren in de Veluwedag.
Zij presenteren de pas uitgekomen Kadastrale Atlas en zullen via rondleidingen stil staan bij sub-bronnen die te raadplegen zijn bij genealogisch onderzoek.
Tevens zal kort worden stilgestaan bij de voortgang en verdere ontwikkeling van de nieuwe Website.

Tussen de middag kunt u gebruik maken van een lunch. Deze is voor eigen rekening. Indien u gebruik wilt maken van de lunch, dient u zich daarvoor uiterlijk 30 september 2014 op te geven bij de secretaris onder vermelding van het aantal gewenste lunches.