Digitale bibliotheek geopend!

Bibliotheek -sliderDe digitale bibliotheek is geopend. Een rijke bron van informatie waarvoor u nu niet naar Barneveld hoeft af te reizen, maar die nu vanachter uw pc kan worden doorzocht. Met dank aan de vrijwilligers die dit via het scanproject mogelijk hebben gemaakt.

Via het ledendeel heeft u nu – als VVG-lid – toegang tot gescande bibliotheekboeken en -documenten. De boeken en documenten worden beschikbaar gesteld in de vorm van eenvoudig doorzoekbare PDF’s. Om wille van het (grote) ruimtebeslag heeft het bestuur er voor gekozen om niet alle boeken te plaatsen, maar “slechts” een selectie van 50 boeken. Deze selectie wordt 3-maandelijks gewisseld. Zo komen na verloop van tijd alle boeken voorbij.

Het kan zijn dat u op zoek bent naar een bepaald boek dat op dit moment nog niet in de selectie is opgenomen. Om het wachten daarop te bekorten, hebben we de mogelijkheid gecreƫerd om boeken aan te vragen. In het bibliotheekoverzicht op het ledendeel is duidelijk aangegeven welke boeken als scans beschikbaar zijn (NB: niet alle boeken kunnen worden gescand, bijvoorbeeld om redenen van copyright) en kunnen worden aangevraagd. We streven er naar om de aangevraagde boeken dan bij de eerstvolgende wisseling mee te nemen.

Het aanvraagformulier vindt u op de bibliotheekpagina van het ledendeel.