CD-15 (Wapenboek van families op de Veluwe)

In 2004 werd een CD van het Wapenboek (publ 152) uitgebracht door onze vereniging. Over de inhoud daarvan werd daarbij aangegeven dat met deze CD het levenswerk van onze oud- en erevoorzitter Anton Zeven digitaal beschikbaar werd gesteld. Een standaardwerk dat vanwege zijn omvang niet in druk kon verschijnen. Dit werk omvatte 1.100 bladzijden (A4) met 2.800 afbeeldingen.

Door de komst van de digitale camera kunnen in deze tijd veel gemakkelijker foto’s gemaakt worden dan vroeger. Dankzij de voortzetting van ononderbroken jarenlange arbeid van Anton Zeven, is de verzameling van wapens van familie op de Veluwe enorm toegenomen. Bij de eerder uitgebrachte cd werd al aangegeven dat er hoogst­waarschijnlijk een aanvulling zou volgen en die verwachting is nu uitgekomen.

CD-cover CD15

CD 15 – Wapenboek van families op de Veluwe

De collectie omvat nu maar liefst 1.500 bladzijden (A4) en 4.000 afbeeldingen (voornamelijk in kleur), waarvan de meeste nog niet eerder gepubliceerd zijn. Ook een deel van de Was- en lakzegels uit het gemeentearchief van Nijkerk (publ. 309) zijn hierin opgenomen. De totale collectie is op een CD samengevoegd en wordt nu door de Vereniging van Veluwse Geslachten uitgegeven.De CD kost € 12,50 voor leden en € 20,00 voor niet-leden. De CD kan worden besteld door het bedrag over te maken op bankrekening NL14INGB0003566652  Vereniging Veluwse Geslachten te Barneveld, onder vermelding van CD15 en uw lidmaatschapsnummer of uw volledige adres.

Informatie over hoe u kunt bestellen, vindt u ook op de pagina Onze informatie/CDs en DVDs.

Heeft u vragen over Veluwse wapens en zegels of andere vragen die te maken hebben met heraldiek, dan kunt u die via dit contactformulier stellen aan Anton Zeven.